Rengør ydersiden af en højteknologisk boks
Vask forsigtigt æsken med en mikrofiberklud og en mild universalspray.

Slip for ridser på en højteknologisk boks
Brug bilpolish eller ridsefjerner til bil, på en blød klud.

Rengør indersiden af en højteknologisk boks
Fugt en blød klud med lidt pletfjerner og gnid forsigtigt på pletten.

Ydersiden af en stofbetræksboks
Fugt en blød klud med lidt pletfjerner og gnid forsigtigt på pletten. Sørg for at lade æsken tørre i et par timer, så pletfjerneren kan fordampe.

Sådan forlænger du en lynlåss levetid
Lynlåsvognen er designet til at åbne og lukke lynlåsens tænder. Sørg for, at lynlåsen er åben hele vejen, før du åbner æsken. Dette er for at forhindre skader på tænderne. Barnevognen er designet til at glide frem og tilbage langs lynlåsen. Derfor bør du ikke trække op i klapvognen, fordi det i sidste ende vil beskadige lynlåsen.
For at forhindre dette problem på et tidligt tidspunkt, kan du stramme bagsiden af klapvognen med en tang. Åbn lynlåsen helt inden du spænder klapvognen, så vognen er i kontakt med materialet i kassen.

Sådan forlænger du levetiden på en soft-touch lås
Indersiden af låsemekanismen er af kompressionsfjedersystemet. Disse låse har meget god kvalitet og lang levetid, men har brug for lidt pleje for at fungere bedst. Når de bliver svære at åbne og lukke, vil en dråbe olie eller silikonebaseret glidecreme hjælpe. Åbn og luk derefter låsen et par gange for at trænge smøremidlet gennem mekanismen.

BAM skrue karabinhager
Disse skruekabiner er udviklet af en producent af klatreudstyr, specielt til BAM. Deres skruesystem er ekstremt sikkert, men kun hvis de strammes helt inden de tages i brug, som en bjergbestiger ville gøre før en tur. Sørg for at tjekke karabinhagerne regelmæssigt og stram dem efter behov, før du bruger din boks. For optimal sikkerhed anbefaler vi at placere krogen med skruen udad. Ridser og friktion på ydersiden af kassen reduceres dermed.

Hold din BAM Hightech-boks væk fra varme
De højteknologiske kasser er lavet af ABS-plast, som formes ved hjælp af varme. Takket være en højteknologisk industriel produktionsmetode sikrer dette konstant kvalitet og finish. Ikke desto mindre er fremstillingsprocessen enkel: ABS-plader blødgøres og støbes ved hjælp af varme og antager derefter instrumentets komplekse form. Materialet afkøles derefter for at bevare sin nye form. I bilindustrien fremstilles mange dele på denne måde (såsom kofangere).

For at undgå ændringer i boksens form, og for nemt at kunne åbne og lukke boksen, anbefaler vi, at du lukker og fastgør alle låse på boksen, når den ikke er i brug. Dette vil sikre, at tætningen mellem låget og bunden bevarer den lufttætte og vandtætte funktion. Dette vil give bedre langsigtet beskyttelse af dit instrument.
Spotlights på scener og koncertsale udsender meget varme, ligesom solen ville gøre, hvis den skinnede gennem et vindue. Vi anbefaler, at du holder boksen væk fra sådanne varmekilder for at undgå risikoen for at ændre formen på din BAM-boks.

BAM kodelåse
Nogle af BAMs violin- og bratschbokse leveres med kodelåse. Der er to typer.

  1. Du ændrer koden ved at holde åbningsgrebet i “åben” position, mens du indtaster den ønskede kode.
  2. For at ændre koden skal du følge disse trin (en kuglepen er velegnet til at flytte indersiden):